Какво представляват Акашовите записи

“Аз съм водач на душата в Акашовите записи“, обясних на новата си приятелка, когато ме попита с какво се занимавам.
„АК – какво?“ – беше нейния отговор – такъв, какъвто често чувам. И така, започнах:
Всичко е енергия.
Вечната част от вас – вашата душа – движейки се през Вселената, както цялата енергия, оставя енергиен запис.
Този енергиен запис е вашия Акашов запис.
Отварянето на този Акашов запис представлява навлизане в енергията на душата и разбиране на живота от гледната точка на душата

“Ох“, каза тя. “Значи можеш да ми разкажеш за миналите ми животи.”
“ Да, до някъде. Но има и много повече.”
В Акашовите записи се съдържа всичко, което е познато, непознато и все още неизвестно. Въпреки че информацията в нечий Акашов запис е толкова обширна, колкото в Библиотеката на Конгреса, те са много повече от просто информация.
Акашовите записи предлагат процес за свързване с божественото познание на душата в този момент. Когато някой отвори Акашовия ти запис, имаш достъп както до информация, така и до знание. Не ти се стоварва всичко на куп. Винаги, това, което идва, е в отговор на това, което питаш, на намерението ти в този момент. Получаваш само това, което можеш да възприемеш в момента.
Когато предлагам разчитане на Акашови записи, клиентите ми установяват, че широката им перспектива разкрива възможности там, където преди това изглежда, че няма никакви. Макар че тази широта може да изглежда плашеща, в нея има комфорт и подкрепа, яснота за страховете и блокажите, както и пътища за освобождаване от тях и излекуване.
„Мммм,…“, каза приятелката ми. „А къде се намират тези записи и как ги отваряш?“
Акашовите записи са в тази част от Вселената, в която няма физическа форма, няма материя, само чиста потенциална енергия. Няма линейно време, няма съпротивление, само божествен, свещен потенциал. Често това пространство е наричано Бог или божествен източник.
За да вляза в Акашовите записи използвам опростен процес на визуализация и благословия. Процесът отваря път или канал между тук и точката на произход на душата, при която се достъпват Акашовите записи. Чрез тази връзка изпращам съзнателното си намерение и мога да взаимодействам с колективното съзнание или водачите в моите Записи. Отговорът идва под различни форми и е уникален за всеки, но най-често е като разговор с приятел и може да включва думи, чувства, картини и звуци.
„Уоу“, възкликна тя. „Страшно ли е?“
Първоначално, когато се учех, беше объркващо. Не бях сигурна дали мога да вярвам на себе си или дори на прекрасната подкрепа, която получавах. Коя съм аз да си мисля, че това може да е реално? Не съм медиум, не съм специална.
След като обмислих опита си и най-накрая престанах да анализирам, осъзнах, че някак, чрез достъпа до Акашовите записи, отварях по-ясен канал, за да чуя истината от сърцето си. Чистата им енергия ми помагаше да достигна нова, по-различна точка, от която да опознавам и разбирам себе си. Освобождавах се от парализиращи стари страхове и откривах нови начини за преодоляване на препятствия. Бях все повече в мир със себе си, намирах нови пътища, за да присъствам в собствения си живот и вдъхновяващи идеи как да се справя с онова, което вече не ми служеше.
Накрая открих, че все пак вярвах на Акашовите записи и на способността си да ги отварям. В търсенето на доказателства, чрез които Записите да се докажат пред мен, намерих собствения си път и осъзнах, че истината и вярата винаги са били в мен.
„Удивително“, възкликна приятелката ми. „Мога ли да се науча?“
„Да, разбира се“, отговорих. „Всичко, от което се нуждаеш е вярването, че имаш способността да търсиш, за да се учиш“.
Акашовите записи са достъпни за всички ни – не като забавен евтин трик, а като вдъхновяващ път за откриване на себе си и истината на душата.
„Готова съм да се уча“, каза тя. И така започнахме….

Откъс от книгата на Черил Марлийн “Въведение в Акашовите записи”